Suositeltu

Heikkona visuaaliseen tarinankerrontaan

Lämmin kesä on vaihtunut syksyn väriloistoon ja siinä ohessa myös hurja määrä ajatuksenvirtaa on kulkenut päässäni. Poikkeuksellisen vuoden myötä on ollut aikaa pysähtyä ja miettiä, mihin suuntaan haluan kehittää itseäni. Sitä jonkin verran pohdiskelin jo aiemmassa kevään julkaisussa, mutta tässä välissä on kirkastunut ajatus siitä, millaisena näen itseni myötä Feather On The Moven toiminnan tulevaisuudessa.

Valokuvauksen rooli elämässäni on muuttunut

Pidin kevääseen asti valokuvausta rakkaana harrastuksena, mutta en ole uskaltanut hakeutua alalle sen syvemmin. Tässä puolen vuoden pohdiskelun tuloksena olen kuitenkin ymmärtänyt, kuinka palava halu minulla yhä useammin on visuaalisen kuvakerronnan ääreen. Nyt voin todeta, että haluan antaa visuaaliselle tarinankerronnalle kaikkeni. En edelleenkään osaa sanoa, tuleeko minusta isona päätoiminen valokuvausyrittäjä, mutta haluan oppia kuvakerronnasta lisää ja nähdä mihin se polku johtaa.

Yllä olevan kuvan olen ottanut melkein 10 vuotta sitten reissullani Guatemalassa ja edelleen aika ajoin pysähdyn tuijottamaan kyseistä kuvaa. Minua on aina kiehtonut ihmiset kuvien takana ja siksi tarinallisuus on vahva elementti kuvissani myös tänäpäivänä ja varmasti myös tulevaisuudessa. Tarinasi on tärkeä.

Yritys, kenen tarinaa kuvilla kerrot? Unohda kuvapankkikuvat!

Haluan auttaa yrityksiä tuomaan heidän kuvakerronnassaan heidän arvot, tekijät, tuotteet ja niistä syntyvät tarinat paremmin esiin. Yhdessä voimme rakentaa yrityksen näköisen yhtenäisen ja yksilöllisen kuvamaailman. Sinun kuvasi, sinun tarinasi. Millaisen visuaalisen viestin sinä haluat kertoa yrityksestäsi?

Visuaalisuus on ollut tällä sivustolla ollut aina vahva osa-alue, mutta jatkossa matkakuvien lisäksi yhä enemmän päästän ääneen yritysten visuaaliset haasteet, perheiden kauniit vaatimattomalta tuntuvat hetket ja kaiken värikirjon siltä väliltä.

Pienet vaatimattomat hetket voivat olla ne tärkeimmät

Toisaalta ainutlaatuiset hetket niin perhejuhlissa kuin yritystapahtumissa ovat minulle tärkeitä. Vahvuuteni on tilanneherkkyyteni. Pienissä hetkissä piilee elämän kauneus ja ne hetket ansaitsevat tulla nähdyksi. Siksi olisi kunnia saada ikuistaa myös sinun tai läheisesi tärkeimmät hetket.

Kohti visuaalisempaa ja merkityksellisempää tulevaisuutta

Ison ajatustyön saattelemana voin rohkein mielin todeta, että lomautuksien vuoksi toiminimestäni on kasvamassa itselleni tärkeä ammatillinen kehitysaskel. Tulevaisuus näyttää, mihin se voisi kantaa, mutta kaikkeni teen, että se on kohti visuaalisempaa ja luovempaa tekemistä.

Kun tarvitset reipasotteinen valokuvaajan taltioimaan tärkeät hetket tai kilpailijoista erottuvat markkinointikuvat, ota yhteyttä: featheronthemove@gmail.com

Rohkeutta myös sinun päivääsi toivottaen,
AaKoo / Feather On The Move

#featheronthemove #tarinasiontärkeä

Rohkeuden tönäisemä

Muutama viikko sitten maailma näytti, miten arvaamatonta elämä voi olla. Jäin talvilomalle ja seuraavana päivänä pandemia muutti myös meikäläisen suunnitelmat kerta heitolla. Odotettu synttäriyllätysmatka äidilleni Espanjan lämpöön jäi takataskuun ja oli pysyteltävä siitä lähtien kotioloissa.

Pysähtyminen on kuitenkin aina hyvästä. Jäin pohdiskelemaan millaisia asioita haluaisin elämässäni työnsaralla kokea nyt vetolaatikkoon suljetun suunnitelman sijaan. Tuo vetolaatikon suunnitelma on päätyöni markkinointiasiantuntijana eräässä Tampereen isoimmassa kylpylää muistuttavassa kulttuuritalossa, jossa nyt työt ovat epidemiasta johtuen vähentyneet. Tästä syystä annoin tilaa rohkeudelle edetä unelmieni parissa.

Ei ole enää tekosyitä laittaa haaveitani valokuvaamisen saralla puoliteholle. Tämäkin tilanne on mahdollista kääntää hyödyksi. Minulla on ollut aikaa päivittää Flick-tilini ja muistutankin nyt teitä, että teen päätyöni ohessa valokuvauskeikkaa sekä yksityisille henkilöille että yrityksille. Visuaalinen viestintä on vahvuuteni.

Rajoitukset toki vaikuttavat myös tällä hetkellä tähän, mutta nyt ja etenkin jatkon varalta muistututettakoon, että esim. yritysten tilakuvauksia, tapahtumadokumentointia, lemmikki-, lapsi tai perhekuvauksia ja juhlia kuvailen enemmän kuin mielelläni. Lisäksi olen ammatiltani myös graafikko, joten taitto- ja graafisen suunnittelun töitä otan vastaan myös mieluusti. Kiteytettynä vielä, kun tarvitset valokuvaajaa tai graafikkoa, ota yhteyttä: featheronthemove@gmail.com

Tutustu viime vuosina ottamiini kuviin täältä!

Kuvaoikeudet: lemmikki-, lapsi, ja matkakuvat © Anna-Kaisa Noki / FOTM
tilakuva © Anna-Kaisa Noki / G Livelab Tampere / glivelab.fi/tampere
tanssikuva © Anna-Kaisa Noki / Tampere Chamber Music / tampere-talo.fi/tcm2020

Tämä ei kuitenkaan muuta tämän blogin ajatusta. Tarinallisuus ja visuaalisuus säilyy vaikka matkakuvien ja retkien lisäksi julkaisen muitakin tarinoita tällä blogialustalla. Pääpaino pysyy edelleen reissutarinoissani maailmalta. Voi juku, nyt on aikaa pysähtyä paremmin myös niiden tarinoiden äärelle.

Voikaa hyvin!
– AaKoo / Feather On The Move

Como-järven maisemissa

Varoitus! Julkaisun maisemakuvat saattavat aiheuttaa sydämentykytyksiä ja katkoksia hengityksessä.

Eipä ole tullut päivitettyä turinoita (liian) pitkään aikaan, mutta ei anneta sen häiritä. Tässä välissä on tullut kuitenkin reissattua ja valokuvattua niin Berliinin, Köpiksen, Milanon kuin Nizzankin maaperällä. Enimmäkseen olen kuitenkin kuvannut työni puitteissa kulttuuritapahtumissa ja omaksi huviksi muotokuvausta lähipiiriäni mallina hyväksi käyttäen. Näihin palaan jonain toisena kertana.

Tässä postauksessa haluan jakaa kanssanne ainutlaatuisen Como-järven seudun kuvia ja hetkiä niiden ympäriltä. Kävimme Milanossa ystäväni Hannelen kanssa kesäkuussa harrastamassa hieman kulttuuria, mutta ennen kaikkea nauttimassa Milanon ja siis myös Como-järven upeista maisemista. Kyllä kannatti!

Alkuperäisenä ajatuksena oli hypätä junaan ja löytää itsensä Como-nimisestä kylästä, mutta bongasimme Milanon turisti-infosta, että sinne tehtiin myös päiväretkiä, jossa ei tarvinnut kuin hypätä bussiin, laittaa kuulokkeet korvaan ja kuunnella oppaan turistihöpinöitä päivän mittaan ja seurata häntä kamera kädessä osan päivää.

Ei siinä kohdassa jaksanut stressata juna- ja laiva-aikatauluista ja halusimme myös kuulla Como-järvestä historiaa ja muita faktoja, joten tartuimme tarjoukseen. Oli kyllä ihan hauskaa leikkiä turistia ns. “japanilaisturistin elkein”. Itse kun on tottunut ottamaan selvää aikatauluista yms. (tai joku muu on ottanut selvää) ja mennyt enemmän oman pään mukaan. Ihan hauskaa vaihtelua tämä oli kyllä.

Yllä olevat kuvat ovat Como-kylän satoa. Ihastuttavista pikkukaupoista, sympaattisinta paikallisista ja pienistä italialaisista herkuista koostui meidän lyhyehkö visiitti kylässä ennen laivaan siirtymistä.

Ahtaanpaikankammoisten kannattaa varautua pelkotiloihin laivaan siirtyessä, sillä Como-järvi tunnetusti on turistien suosima paikka ja sen kyllä viimeistään satamassa huomasin itsekin. Onneksi odotus ahtaassa satamanokassa ei kestänyt kauaa ja vähitellen valuimme kaikki tiiviissä rykelmässä laivaan.

Yllä kuvia Como-kylän ja Bellagio-kylän välimaastosta.

Bellagio-kylä oli meidän päiväretken pääkohde (kuvat yllä). Se on juurikin se kylä, josta Las Vegasin samanniminen hotelli on saanut nimensä. Älä kysy miksi, en muista enää vastausta. Kylä oli oikein kiva, ehkä turhan turistinen meikäläisen makuun, mutta kyllä sinne matkaisin uudelleen ihan vain nähtävyyksien vuoksi. Kun jaksaa kivuta kylän portaat ihan ylös asti on epärealistista katsoa portaita alaspäin ja nähdä meri taustalla samalla korkeudella.

Shoppailun ja lounaan jälkeen oli aika jatkaa matkaa, eipä jäänyt kyllä itselle olo, että jotain jäi näkemättä. Pääkadut tuli melko nopeasti (helteestä huolimatta) kierrettyä.

Olen tänä kesänä ollut hyvin paljon joko meren, järven tai lammen lähettyvillä ja en vaihtaisi niistä hetkistä ainuttakaan pois. En tiedä sitten, mistä se kertoo, mutta niiden äärellä on meikäläiselle tullut hyvin levollinen olo, joten ei se voi olla huono asia.

Vaikka olenkin pyrkinyt vähentämään kameran takana oleilua, on mielestäni onni että on valokuvat, johon voi syventyä kun täällä Suomessa on ainakin tänä viikonloppuna vähän syksyn viileyden tuntua.

Elokuisin terveisin,
AaKoo / Feather On The Move