Siirry sisältöön

Tarvitsemme elämään enemmän lempeyttä ja pehmeyttä

On virkistävää joskus ajatella asioita koirien näkökulmasta. Pidän heidän elämänfilosofiastaan. Positiivinen asenne ja ilonkipinä silmäkulmassa ovat ylläpitämisen arvoisia asioita myös meille kaksijalkaisille. Ne tuntuvat yhä useammin unohtuvan kiireisen elämän pyörremyrskyissä.

Meidän Reino-sheltti on toki koirista rakkain, mutta tällä kertaa annan palstatilaa ihastuttavalla Eddie-koiranpennulle, jota pääsin valokuvaamaan joulukuun taitteessa. Kunpa itsekin muistaisin pitää hymyn huulilla (ja kielen ulkona) aamusta iltaan. Tosin pentujen etuoikeus on lukuisat päiväunet, ehkä se on heidän salaisuutensa loputtomaan innokkuuteen.

Eddie-koiranpentu // Kuva: Anna-Kaisa Noki-Helmanen, @featheronthemove_photography

Eddie-koiranpentu // Kuva: Anna-Kaisa Noki-Helmanen, @featheronthemove_photography

Eddien hellyyttävät koiranpennulle ominaiset katseet ja innokas asenne uusia ihmisiä kohtaan muistuttivat minua siitä, miten meistä jokainen tarvitsee enemmän lempeyttä ja pehmeyttä elämäänsä. Kun tapasin Eddien ensimmäisen kerran, hän tuli hakemaan rapsutuksia kuin olisin ollut vanha tuttu. Ihanaa ennakkoluulottomuutta.

Kunpa me ihmisetkin kohtelisimme toisiamme yhtä lempeästi kuin koirat ihmisiä kohtaan – kaikki ovat tasavertaisia koirien silmissä. En tarkoita, että ihmisten pitäisi heittäytyä tuntemattomien eteen selälleen, kun haluaa tutustua. Syystä tai toisesta aikuisilla ihmisillä on kuitenkin harvemmin pokkaa lähestyä tuntemattomia ja läsnäolo tuttujen seurassa unohtuu helposti, mutta koirille ja lapsille siinä ei tunnu olevan mitään ongelmaa. Voisimmeko olla lempeämpiä toisillemme?

Eddie-koiranpentu // Kuva: Anna-Kaisa Noki-Helmanen, @featheronthemove_photography

Eddie-koiranpentu // Kuva: Anna-Kaisa Noki-Helmanen, @featheronthemove_photography

Eddie-koiranpentu // Kuva: Anna-Kaisa Noki-Helmanen, @featheronthemove_photography

Kuvaushetkellä Eddie oli reilun kolmen kuukauden ikäinen, joka vielä siis totutteli koiramaisiin elämäntapoihin. Lyhyen tuttavuuden perusteella voin kuitenkin todeta, että lempeyden ja pehmeyden lisäksi ripaus koiranpentumaista rohkeuttakaan ei olisi meille aikuisille pahitteeksi.

Pieni muistutus siis meille kaikille uuden vuoden kynnyksellä: ei ennakkoluuloja, ei pelkoja. Rohkeasti vain kohti uusia asioita ja kohtaamisia. Riemun kipinä silmässä on ehdottomasti ylläpitämisen arvoinen asia.

Lempeää joulun aikaa sinulle!

-AaKoo / Feather On The Move

Psst. Luin juuri eräästä kirjasta, kuinka koiran rapsuttaminen on yksi terapeuttisimmista asioista ja voi alentaa jopa stressiä. Allekirjoitan kyllä tuon, rapsuttelemisiin siis!

Kuvitetaan sinun tarinasi yhdessä! Kun tarvitset reipasotteinen valokuvaajan taltioimaan tärkeät hetket tai kilpailijoista erottuvat markkinointikuvat, ota yhteyttä: featheronthemove@gmail.com

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: