Kun reissuhuuman pilvilinnat haihtuvat

Tiedätte varmaan sen fiiliksen, kun alkaa palautumaan maan tasalle reissuhuuman pilvilinnoista. Se on hieman haikea fiilis, mutta toisaalta matkamuistot lämmittävät mieltä vielä pitkään vaikkei aurinko jaksaisikaan vielä lämmittää poskea.

Ei ihan villatakilla pärjää ulkona Suomessa, kuten tein vielä tiistaina Lissabonissa. Varsinkaan, jos aamulla lämpömittari näyttää -3 -astetta, kuten tänä aamuna. Siinäpä oli melkoinen shokkiherätys arkeen ja loman jälkeiseen ensimmäiseen työpäivään.

Viikon poissaolon jälkeen on jännittävää huomata, kuinka kevät on edistynyt pienen pykälän Pirkanmaallakin. Lumikasat parkkipaikoilta ovat kadonneet, suurin osa kaduista on putsattu hiekoitushiekasta ja katupölystä ja leskenlehdet puskevat maan alta esiin. Pyöräilijöiden määrä on täten moninkertaistumassa, joten heitä pitää taas jalankulkijana varoa kaduilla.

Lisäksi maantiellä tulivat ensimmäiset venetrailerit vastaan ja karavaanareitakin oli pari päivää sitten liikkeellä enemmän kuin kahdella kädellä olisin ehtinyt laskea. Tunnustan. Aina, kun näen karavaanarin tai muun matkailuun tarkoitetun ajoneuvon, mietin mahdollisia tulevia retkiä ja seikkailuja. Näin käy lähes poikkeuksetta. Niin vahva on meikäläisen palo nähdä maailmaa, sillä niin kovin paljon siitä on vielä näkemättä.

Tästä syystä menen huomenna kuikuilemaan Tampereen Messu- ja Urheilukeskukseen ja tutustun Kotimaan Matkailumessujen tarjontaan. Olisi kiinnostavaa tietää, mitä kotimaan matkailulla on tarjottavaa tälle kesälle. Onko keksitty jotain uutta trendikästä vai nostavatko enemmän perinnekohteet päätään? En vielä lupaa mitään, mutta lupaan olla silmät ja korvat auki teille lukijoille ja vinkkaan mielenkiintoisimmat kohteet ja elämysmahdollisuudet, JOS jokin nousee muiden joukosta.

DSC_0684

En voinut rikkoutuneen puhelinnäyttöni vuoksi kuvata tänään Tampere-Lempäälän välisellä maantiepätkällä tämän hetkisiä kevään merkkejä, joten tyydytään nyt Portugalin maanantain maantiemaisemiin. Näimme lukuisia hurmaavia pieniä kyliä ja upeita hiekkarantoja. Oli maa mikä hyvänsä, jotta näkisi kokokuvan kulttuurista, niin siinä on aina paljon enemmän nähtävää kuin vain ne isot kaupungit ja turistinähtävyydet.

Vaikka matkojen haaveileminen on kivaa, loppuillan olen läsnä tässä illassa. Elämä on kuitenkin tässä jo nyt, ei matkamuistoissa eikä matkasuunnitelmissa.

Rentouttavaa viikonloppua teille kaikille!

-AaKoo

Julkaissut AaKoo / Feather On The Move

Hei! Olen AaKoo. Valokuvaus on intohimoni ja tarinankerronta visuaalisen viestinnän keinoin elämäntehtäväni. Sivusto pitää sisällään visuaalisen viestinnän tarinankerrontaa 'sulkajalan' näkökulmasta sekä Suomesta että maailmalta. Asustelen Tampereella yhdessä aviopuolisoni Mikon ja Reino-koiran kanssa. Lue lisää minusta Tarinani -välilehdestä.

Vastaa