Lajikokeilu: Street Workout

Viime perjantaina osallistuin kuntosalillani Fressi Sykkeellä workshoppiin, jossa pääsin kokeilemaan Street Workoutin eli kehonpainolla tehtäviä alkeita ja vähän vaativampiakin liikkeitä. Vielä eilen maanantainakin koko kroppa oli hapoilla perjantain reenistä, tiesi kyllä kokeilleensa rajojaan, auch! ;D

En ottanut tällä kertaa kameraa mukaan, sillä halusin keskittyä oppimiseen, joten kuvissa näette ohjaajamme Antin taidonnäytteitä siitä mitä tuli perjantaina tehtyä – tai no kokeiltua, ei meikäläisen osaaminen ollut tällä kertaa päätä huimaavaa, vaikka intoa riitti enemmän kuin pienessä kylässä. Alla olevat kuvat saavat lajin näyttämään helpolta, mutta ei se sitten ollutkaan kovin helppoa esimerkiksi saada käsivoimin koko kroppa irti lattiasta (oikealla keskimmäiset kuvat, Planche-harjoitus). Suosittelen sitä kokeilemaan kotona. 😉

image

Aluksi lämmittelimme kropan lämpimäksi yksinkertaisilla ranteiden, polvien ja olkapäiden liikkuvuusharjoitteilla, punnerrusvarioinneilla, Hollow-asennon harjoittelulla ja venytyksillä. Hollow-asento on kehon kuppiasento, jossa maatessa jalat ja kädet ovat irti alustasta (ei paljoa) ja keskikroppa on tiukkana pakettina. Asento on tärkeä muun muassa leuanvedon tekniikassa. Tunnen edelleen pistoksia vatsalihaksissani ja sixpackin kehittyvän hyvää vauhtia rasvapeitteiden alla.

Teimme myös erilaisia pariharjotteita, kuten vastakkaisia punnerruksia seisten erilaisilla varioinneilla ja kottikärrykävelyä. Kaihoisin mielin muistelin omaa lapsuuttani, jolloin kottikärrykävely ja renkaissa roikkuminen tuntui niin helpolta ja vaivattomalta. Nyt hädin tuskin sain itseäni ylös kottikärryasentoon ja pääsin liikkeelle. Oivoi.

Syventävissä harjoitteissa teimme mittarimatoa levypainon kanssa, sumo-kyykky askelharjoituksen, Hollow’n syventämistä roikkuen tangossa ja renkaissa, leuanvedon tekniikkaharjoituksia, Dragon Flag -harjoitus (kuva alla), liskopunnerruksia (ylhäällä olevassa kuvassa vasenyläkulma), Planche-harjoitusta ja renkaissa kulmanojaa ja jalkojen dynaamisia nostoja. Kaikenmoista. Yhteenvetona lattialiikkeitä, roikkumisliikkeitä ja keskikropan hallintaa.

image

Leuanvedon tekniikasta:

Pidin workshopista kovasti ja sain siitä paljon vinkkejä omiin reeneihin. Esimerkiksi leuanvetoon sain hyviä muistutuksia tekniikkaan. Miten, pitää edetä pienin askelin puhtaan leuanvedon saamiseksi. Aluksi pelkästään roikkuminen ja pieni olkapäiden nosto on riittävä harjoite leuanvetoon, sillä puristusvoimaa tarvitaan liikkeen alkuun viemiseksi, vaikka varsinainen työ onkin koko kehon yhteistyötä. Tekniikkaa opetellessa käytin itse apuna kuminauhaa, joka helpottaa liikerataa paljon.

Varsinaisessa leuanvedeossa, tulee ottaa hartianlevyinen vastaote, hartiat pidettävä alhaalla ja ryhti hyvänä. Purista tankoa, jännitä vatsalihaksia ja käännä keho Hollow-asentoon, jolloin keskivartalo pysyy hallittuna koko liikkeen ajan. Jännitä myös pakaralihaksia ja purista jalkoja kevyesti yhteen. Rauhallinen liike. Olkavarsien tulee lähentyä kohti kylkiä, kyynärpäiden pysyttävä mahdollisimman lähellä vartaloa. Yläasennossa leuan ja yläkropan tulisi olla kunnolla tangon yläpuolella.

Leuanveto vahvistaa laajasti yläselkää ja keskivartaloa, sekä otteesta riippuen käsivarsien monia lihaksia, muun muassa hauiksia. Voimien kasvamisen lisäksi siis ryhti paranee ja tulee muotoa käsivarsiin ja koko ylävartaloon. Haastankin itseni nyt peruusteellisemmin harjoittelemaan leuanvedon tekniikkaa ja toivottavasti viimeistään loppukeväästä minulla on teille näyttää kuva, jossa teen leuanvedon ilman kuminauhan apua. (Mitä sitä tuli taas luvattua.. 😉 )

Yllätyksekseni tämä ei ollutkaan ainutkertainen mahdollisuus kokeilla ohjatusti liikkeitä vaan keväälle on suunnitteilla mahdollisesti jatkoworkshop, jota jään kyllä odottelemaan innolla. Tulipa taas todistettua itselleen se, että uusien lajien kokeileminen kannattaa aina! Milloin sinä olet viimeksi kokeillut itsellesi uutta lajia?

Terkuin,
-AaKoo

Kuvat: Fressi Syke

Julkaissut AaKoo / Feather On The Move

Hei! Olen AaKoo. Valokuvaus on intohimoni ja tarinankerronta visuaalisen viestinnän keinoin elämäntehtäväni. Sivusto pitää sisällään visuaalisen viestinnän tarinankerrontaa 'sulkajalan' näkökulmasta sekä Suomesta että maailmalta. Asustelen Tampereella yhdessä aviopuolisoni Mikon ja Reino-koiran kanssa. Lue lisää minusta Tarinani -välilehdestä.

Vastaa