Kanaa Igorin tapaan

No nyt! En tiedä teistä, mutta kanawokkivaihtikset ja erilaiset uunikanaruoat alkavat tulla tällaiselle proteiininnälkäiselle välillä korvista. Nyt löydettiin (tai rehellisesti sanottuna avopuolisoni Mikko löysi) huikean uunikanareseptin. Nyt saivat muut kanaruoat mielestäni kertaheitolla kasvojenkohotuksen. Oikeaa jalkaani – jossa sulkatatuointi – on tapana säpsähdellä levottomasti, kun jotain kivaa on luvassa, ja se oli aivan oikeassa.

Mitenkä sitten kuvailisin ruokaa? Sulje silmäsi. Kuvittele patojen poriseminen itänaapurimme venäläishenkisessä ravintolassa. Saat eteesi uunissa paistetun kanankoiven hyvin värikkäällä ja runsaalla kastikkeella, lisukkeena ravinteikas kvinoa. Varsinainen proteiinipommi! Maistat ensimmäisen haarukallisen täyteläistä kastiketta kvinoan ja mehevän kanan kera – olet myyty. Kastikkeen makujen kirjo on monivivahteinen ja saa makuaistin valppaaksi. Kastikkeessa maistuu tomaattipyreen lisksi makeat paprikat, sipuli ja kirpeät maustekurkkukuutiot sekä mukavan pyöreyden kastikkeen makuun tuo vielä smetana. Oi nam! En ole ennen niin kiinnostunut itänaapurin suuntaan matkailusta tai edes sen ruokakulttuurista, mutta nyt mielenkiinto heräsi. Ihan kuin olisin ollut ruokailun ajan makumatkalla (mikä matkakuume? ;D)!

Tässä teillekin resepti. Vain persilija annoksestamme jäi puuttumaan, mutta muuten aika pitkälti Mikko kokkaili reseptiikan mukaan. Myönnettäköön tässä nyt, että olen surkea kokki, joten Mikko hoitaa pitkälti ruoat, eikä valittamista, sillä ruokakokeilumme ovat useimmiten hyvin onnistuneita ja herättäneet mielenkiintoa lähipiirissä. Niimpä ajattelin, että olisi aika koota niitä tänne nähtäväksi. Lisää Mikon kokkauksia löytyy instagramista hastagilla #helmanenkokkaa.

IGORIN KANA

2:lle

*

 2 luomubroilerin rintafilettä

öljyä paistamiseen

½ punainen paprika

½ keltainen paprika

1 sipuli

2 valkosipulinkynttä

2 rkl tomaattipyrettä

½ tl savupaprikajauhetta

½ rkl sokeria

1 tl suolaa

1 dl kanalientä

1 prk (120 g) smetanaa

1 maustekurkku

mustapippuria

tuoretta persiljaa

Kuori ja silppua sipuli ja valkosipulin kynnet. Pese paprikat ja leikkaa ne mukaviksi suupaloiksi. Kuumenna pannulla tilkka öljyä ja freesaa sipulia ja valkosipulia, kunnes sipuli muuttuu kuultavaksi. Lisää paprikat, tomaattipyre ja savupaprikajuhe ja freesaa vielä hetki. Lisää sitten kanaliemi, smetana ja sokeri ja anna kastikkeen muhia hetki. Mausta suolalla ja mustapippurilla, lisää joukkoon ihan lopuksi kuutioitu maustekurkku.

Paista broilerinrintoihin kuumalla pannulla öljyssä kaunis paistopinta, mausta molemmin puolin suolalla ja mustapippurilla. Laita broiskut uunivuokaan ja kippaa kastike päälle. Paista 175 asteessa n. puoli tuntia. Ripottele valmiin ruoan päälle reilusti tuoretta persiljaa ja tarjoile esim. riisin tai kvinoan kanssa.

230115_kanaruoka
Toivottavasti kuva näyttää edes puoliksi niin herkulliselta kuin mitä se todellisuudessa oli. 

Lueskelin itse reseptin nettisivua vasta tänään syömisien sulatessa mukavasti vatsassa ja hämmästyin, ettei kyseessä ollutkaan mikä tahansa ruokaresepti. Tämä resepti oli valittu Glorian Ruoka & Viini -lehdessä vuoden 2014 hauskimmaksi blogiruoaksi! No huh! Oon vähän jälkijunassa ruokablogien pöhinöistä, mutta nyt teen sen suhteen korjausliikkeen. Onneksi blogien lukeminen ei lihota. ;D

Tämä resepti on bongattu Hannan Soppa -nimisestä ruokablogista hannansoppa.com/igorin-kanaa-vihdoinkin, joka puolestaan on poiminut reseptin Peggyn pieni punainen keittiö -blogista. Tarina ei kerro kuitenkaan, kuka on loihtinut tämän reseptin alunperin. Molempia blogeja kannattaa kuikuilla, kun omat ruokavaihtoehdot alkavat kyllästyttää.

Makoisin terveisin,
-AaKoo

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s